Sunday, February 05, 2006

Koriander en Nam Pla


Trouwe lezers van deze weblog weten dat in onze vriendenkring regelmatig gekookt wordt. Inderdaad bestaat in onze agenda een tweede kookclub waar in eerste instantie de focus lag op culinair verantwoord kokkerellen. Inmiddels is de nadruk verschoven naar de inname van de juiste liquide smeermiddelen die de maaltijd haar licht verteerbare karakter geven. Het ultieme record ligt in Muiderberg Mei 2005 waar door 6 volwassenen 14 flessen wijn soldaat zijn gemaakt. U leest het goed. Verzachtende omstandigheden zijn 2 flessen dessertwijn die slechts 50 cl inhoud hebben. Inderdaad, wij moesten nog terug en deze avond hebben wij 's nachts met open kap (frisse lucht) over de snelweg terug gereden naar Almere waarbij de radio geen dienst hoefde te doen. Yours truly was de Bob en had een waterbuik (en een klein beetje wijn) en de co-piloot wist met fraai en luid gezang de avond compleet te maken. Inmiddels 9 maanden later hebben wij de reserves uit de wijnvoorraad aangesproken maar de telling vanmorgen leerde dat er lering is getrokken uit het laatste bachanaal: 10 flessen. Keurig.

Het thema (daar gaan we weer) is deze keer door ons bepaald. Oorspronkelijk wilden we de Japanse keuken als thema hanteren, het is echter de Thaise keuken geworden. Kijk, mij tref je niet als je mij de hele avond sushi voorzet, maar de meningen waren hierover verdeeld. Net als de japanse keuken gaat het in de thaise keuken om de kwaliteit van de ingredienten. En de zoektocht in Almere naar de mooie spullen kostte mij een kleine drie uur. En dan blijkt dat de keuken niet groot genoeg is om te snijden en te wokken en te stoven als je 5 gangen van 3 kokki's in een mooi tempo wil uitserveren. Het volgende huis moet dus een aanrecht hebben van een meter of 5 en 6 gaspitten. En niet te vergeten 2 vaatwassers; immers, alle registers gaan open.

Toch is het allemaal weer gelukt. Ook deze club kent elkaar al meer dan 25 jaar. En ook in deze club geldt dat ieder een eigen weg heeft gekozen, maatschappelijk gezien. Toch een stukje reclame op de site: Jitske heeft haar eigen Shiatsu praktijk in Muiderberg opgezet. En deze avond heeft ze rond de cognactijd een aantal massages gegeven aan Theo en mijzelf. Ik vond het een bijzondere ervaring. Aha! je wilt weten wat shiatsu is? www.shiatsu-dijkstra.nlPosted by Picasa

0 Comments:

Post a Comment

<< Home