Sunday, April 30, 2006

Little Thing

Uiteindelijk is de teerling geworpen: Sure Thing heeft vanaf vandaag een dinghy. Gisteren hebben we, niet zonder de nodige logistieke hindernissen, de hand weten te leggen op een heel knus overnaads plestik zeilbootje vanzelfsprekend alleen tot nut voor de kinderen. Het kleine scheepje is van het type Walker Bay 10 en is van Amerikaanse makelij. Dit laatste is terug te vinden in allerlei disclaimers die zijn vermeld op stickers in het bootje. Zeilen is, mits ongeoefend , levensgevaarlijk! En je mag het bootje niet opeten want het materiaal is slecht verteerbaar. En zeilen tijdens een tyfoon of orkaan valt af te raden. Nadere inspectie van de waarschuwende stickers leverde niet op dat een rondje zeilen in de haven de directe dood tot gevolg zou hebben. Dus bevend tuigden we het scheepje, laadden de kiddo's in en den Schipper met de Trawanten voer trots een rondje in de havenkom van de Blocq van Kuffeler, angstig nagestaard door Moeder de Vrouw. Het leek wel Urk op maandagmorgen, als de vloot uitvoer.
En verdomd, het zeilt allemaal ook nog aardig. Loopt voor geen meter aan de wind, maar de ruime rakken, waarop een klomp met een zeil het ook altijd goed doet, met een keurige snor voor de boeg genoten we van de eerste zonnestralen van dit jaar en het geklots van het water. Vanaf nu kunnen we in tropische baaien achter het anker gaan liggen en per dinghy de proviand vanaf de kant halen. Zoonlief associeert het geheel als een Piratenboot en concludeert dat doodskopvlaggen en stokankers aanwezig dienen te zijn bij een volgende tocht, dochterlief beschouwt het als erg leuk, maar vissen is ook leuk. En 8 graden vindt ze aan de frisse kant.

Tegen alle regels zeilend de haven in. En we vinden een plekje naast het moederschip. Plastic fantastic. Een keer per jaar de hogedrukreiniger er op en klaar voor het volgende jaar. Dat is bij de Sure Thing iets anders. Voor de fans: het groen is van het dek. Posted by Picasa

0 Comments:

Post a Comment

<< Home